Master Bath Remodel

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
After
kb-mba-after
After
kb-mba-after2
Before
kb-mba-before

This project is a re-model of the master bath in a Victorian house circa 1893. The bath had been previously re-done at some point but the clients were in desperate need of more space, storage, updated functionality and spa-like finishes.

In the ‘before” photo, the sink was a pedestal offering no storage and the old tub took up half of the width of the room. The lighting was not over the sink but off to the side and inadequate for most tasks. Additionally, the only source of heat on cold mornings was an electric space heater.

The challenge was to re-design the bath providing the client with the space, storage and amenities without removing walls or disrupting this busy family during the remodel.

In the “after” photos, the client has a new sink and new cabinetry on the wall where the tub had been and new overhead can lights as well as dimmable task lighting over the sink.  So instead of the pedestal sink before, the client  now has a beautiful granite topped sink providing much needed counter space and loads of storage with drawers and doors both below and in a tower. A new footed tub was moved to the end of the room under the window using the full width of the room and providing the client much needed floor space.

To provide the spa-like feel, a new heated tile floor was installed and a towel warmer was wall mounted–providing an additional source of heat for the room. Updated electrical replaced the client’s SINGLE electrical outlet with several, as one would expect in a new, modern bath.