Guest Bath Remodel

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
After
kb-gba-after
After
kb-gba-after2
Before
kb-guest-ba-before
Before
kb-guest-ba-before2

This project is the remodel of a “Jack and Jill” guest bath in the same Victorian house circa 1893. A closet had been converted into this current bath in a previous renovation but the clients wanted to update the look and functionality of this bath to bring it in line with other bath renovations taking place concurrently. For this bath they needed more counter space, under sink storage, additional lighting, additional plumbing fixtures and electrical outlets.

In the “before” photos, the narrow width of the room, lack of counter and storage space are visible. Not visible is the lack of adequate lighting, outdated plumbing and only one electrical outlet in the room.

The challenge of this project was to design a sink cabinet that incorporated the toilet and maximize the space. Given that this design is “Jack and Jill”, there was one less wall to use in arranging new fixtures. In order to preserve the window and natural lighting, a hanging wall cabinet was not an option.

In the “after” photos, a shorter profile toilet was used allowing for counter to run the width of the room. A vessel sink was used which provided more under-cabinet storage space with doors.  The new shower stall walls and ceiling were tiled, shower ceiling light was added along with  a bench seat  and dual shower heads. Not visible is additional lighting over the sink and toilet area.

The completed bath meets all the clients needs, preserves the “Jack and Jill” configuration and seamlessly ties into their other renovation projects.